UTSTÄLLNING AV SERIESTRIPPAR!

Det som kommer att vara stående under hela projekttiden är en utställning av seriestrippar som är skapade av några av våra mest folkkära/roliga/tänkvärda/bittra serieskapare. Utställningen kommer att finnas att beskåda på två ställen, i Medicinska biblioteket och i Universitetsbiblioteket.

Utställningen i MB är lite mindre och står en våning upp mellan 1 mars och 30 april.
Utställningen i UB kommer upp den 30 mars och står till och med 30 april.

Från och med den 3 mars kommer det att finnas smakprov på den kommande stora utställningen i "gästhörnan" på UB. Där kommer det också att finnas information om kommande event och instruktioner till dig som vill vara med i vår serieskapartävling.


De serieskapare som medverkar är:



Malin Biller

Malin är en serieskapare som gjort sig känd för sina galna och ofta självutlämnande serier, ofta under titeln ”Biller”, som enligt henne själv oftast blir självbiografiska med lite "ljugkrydda". Malin är född 1979 och uppväxt på Hammarö i Värmland och har bland annat gått Målerilinjen på Östra Grevie folkhögskola och två år på Serieskolan i Malmö. Hon har förutom att gett ut egna album blivit publicerad i exempelvis Serieparaden, Ernie och Elvis.


Tony och Maria Cronstam

Foto: Hans Lindström

Tony och Maria är namnen bakom Elvis. Tillsammans skapade de strippserien om den gröna sköldpaddan som sedan år 2000 publiceras i Metro vilket också genererat i en rad egna seriealbum och en egen serietidning. Cronstams är äkta makar, födda 1969 respektive 1970, och bor tillsammans i Lund. Elvis vann den prestigefyllda Svenska Serieakademins Adamson-statyett år 2004. På Tonys långa meritlista står bland annat tecknare för Bamse och även huvudtecknare för samma serie mellan 1998 och 2001.



Max Gustafsson

Max, född 1977, är bosatt i Göteborg och skapare av bland annat serierna Douglas och Samir. Hans serier har publicerats i exempelvis tidningarna City, Elvis, Göteborgsposten och Kommunal Ekonomi. Max har själv sagt att hans serier ofta tar upp samhällsproblem som rasism, droger, svält och miljöförstöring, men att de ibland helt enkelt bygger på ren igenkänningshumor och ”korkade skämt”.


Liv Strömquist

Foto: Hanna Källebo

Liv är född 1978 i Ravlunda, men numera bosatt i Malmö. Förutom en examen i statsvetenskap har hon ägnat sig åt politisk aktivism i främst feministiska frågor, men även i asylpolitik och frågor om tredje världen. Utöver sina egna serieböcker ha Liv publicerats bland annat i Dagens Nyheter, Galago, Ordfront Magasin och Bang. Enligt henne själv handlar hennes serier ofta om att ifrågasätta olika typer av makt.


Malin Svedjeholm

Foto: Smålandsposten.
Malin är en serieskapare och illustratör med rötter i Luleå, född 1980. Hon har bland annat skapat serien Plåstra och driver firman ”Ka-pow! Serier och illustrationer”. Malin har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Växjö universitet och har blivit publicerad i tidningar såsom Ernie och Elvis. 2009 fick hon hederspris i Egmont kärnans stora barnserietävling tillsammans med Nicklas Sandström för utkastet till serien Gröna brallan.


Mycket välkomna!

Inga kommentarer: